Hae tästä blogista

lauantai 10. lokakuuta 2009

Q5 - When the mirror cracks


Valitettavasti Q5 yhtye muistetaan parhaiten kitaristi Floyd Rosesta (kehittänyt nimeään kantavan vibrakampi härdellintms.) Kuitenkin bändi onnistui tekemään muutamia hemmetin hienoja ja tarttuvia hard rock biisejä. Tällä arvostelulla perehdyn paremmin yhtyeen 2. albumiin nimeltään When the mirror cracks. Omistettuani kyseisen tuotoksen Lp- versiona ja vihdoinkin saatuani saman digitaalisena tuotoksena (24 vuoden jälkeen) keskityn tähän modernimpaan ilmaisuun.
1. Livin`on the borderline; Biisin synteettiset bassot saivat minut pauloihinsa yhdessä suorastaan nerokkaan koukuttavan kitarariffin kera. Aina kitarariffin ei tarvitse olla monimutkainen vaan joskus yksikertainen on kaunista, kun se sopii biisiin. Jos tästä biisistä jotain heikompaa lenkkiä etsii, niin se on kertosäe (aavistuksen toistaa itseään). Ja kertosäkeen ollessa tarttuva... Ei voi kuin ihastella biisin erinomaisuutta.

2. Your Tears (Will Follow Me); Bändi ei ainakaan löysennä tahtia. Laulaja esittää hienoja melodioita ja sellaisella mukavan "nuhaisella äänellä". Jos tämän biisin kertsi ei saa raavasta miestäkin itkemään niin ei mikään. Laulajan mukava äänenkäyttö (siinä pitää olla RRR.äää) rosoutta.
3. Never Gonna Love Again; Kasarisynat kunniaan! Tässä niitä löytyy jo ihan alussa. Balladit kuuluivat ollennaisesti 80-luvun hard rock bändien levytys ohjelmiin ja minusta ajatus ei ollut kovinkaan paha, varsinkin kun tuotokset ovat näinkin kovaa luokkaa. Kyseessä ei kuitenkaa ole aivan tunteet ja sydän verille vaan sellainen turvallinen ja onnistunut teos.
4. Stand By Me; Loistava kasari synariffi ja kitarat suorastaan hyökkäävät päälle ja mukava rytmitys tukevat biisin kulkua. Biisin heikkous on vokaaliosuudet, jotka eivät meinaa lahteä lentoon millään.
5. When the mirror Cracks; Biisissä parasta hieno kitaravalli ja siihen liittyvä sahaava rytmitys. Muutoin biisi polkee kovaa, mutta paikallaan. Sanoisin, että biisi on tylsä kunnes lyhyt ja ytimekäs kitarasoolo pelastaa kokonaisuuden. Biisi saa tavallaan uuden syyn olla olemassa.
6. Runaway; Biisin vokaali osastot ovat jännät ja mukavat. Kuitenkin sellainen kokonaisuuden hyvin toimivuus uupuu. Tässä mainio esimerkki biisistä missä paljon toimivia asioita kuten, kitarat, laulut ja soundit mutta eivät oikein istu samaan biisiin. Hyvänä esimerkkinä soolo joka ei oikein istu biisiin, mutta on pirun hyvä.
7. In the Rain; Mukavaa hyvää kasarisoundia. Kokonaisuus sellainen AOR vaikutteinen ja sellainen päännyökyttely biisi.
8. Ican´t Wait; Suloisasti soivat kitarat ryhdittävät biisiä et
eenpäin. Biisi muutoin seikkailee jossain AOR:n ja hard rokin välimaastossa. Hirvittävän mukaansa tempaava biisi ei ole, mutta kulläkin leppisasti kuunneltava. Parasta biisissä kitaraosuudet.
9. Cold Heart; Nyt bändi osuu kohdalleen. Laulut letkeät ja melodiat sellaista parasta 80-luvussa meininkiä. Kitarat sellaiset mukavasti nuotiollakin mallia. Tämähän on suorastaan pakollinen biisi niille jotka diggailevat 80-lukua!! Nyt lämmin on minun sydämeni!!
10. Let Go; Kuinka arvostella biisiä, jota olen diggaillut yli 20 vuotta??? Saakeli tämä on kuin hyvä viini, paranee vanhetessaan. Ehdotonta levyn parhaimmistoa. Mutta miksi? Loistava kitarariffi keinuttaa biisiä eteenpäin. Kertsin laulut välillä korkealta ja kovaa hyvällä melodialla. Bassolinja seikkailee rennosti, mutta kuitenkin särmikkäästi eteenpäin. Suorastaan kyynel herahtaa poskipielelle.
11. Bonus biisi; Freedom; Tässä hyvät heavy kitarat muutoin biisi ei aivan meinaa pysyä kasassa. Säkeistöt hyvät lauluineen, mutta kertosäe hiukan väkinäisen oloinen. Kyseiseltä bändiltä kuulee mielellään uusia biisejä, mutta kyseiseen kokonaisuuteen liitettynä tämä ei oikein istu. Kuitenkin se että biisi on julkaistu on ymmärrettävää.
Koko levy aiheuttaa minulle pienoisen hämennyksen. Levy on ollut minulle aina pieni klassikko ja tulee olemaan osoittautuukin yllättävän ohueksi. Levyllä olevat suuret biisit ovat todella rautaisia ja toimivia, mutta kokonaisuus kätkee monta keskinkertaista ja täytebiisiä. Arviointini on 7,5/10 ja se tekee jo tuskaa?? mr. Taca Tucaon

1 kommentti: