Hae tästä blogista

sunnuntai 25. lokakuuta 2009

Bogart Co. - Dance Station (1985)


Tässäpä levy (Bogart Co. Dance Station), jota en yksinkertaisesti voinut sietää sen ilmestymisen aikoihin. Nyt kuitenkin 24 vuoden jälkeen minun on suorastaan pakonomainen tarve tutustua siihen suomalaisennorkesteriin joka aiheutti pienoista hysteriaa teinityttöjen joukossa. Kun bändin keikkarekan kyljessäkin oli valion mainokset, niin ei se bändi voi olla kuin......? Rehellisesti täytyy sanoa, että minua hieman pelottaa. Mutta otetaan mörköä sarvista ja lähdetään tutustumaan.

1. 24 Hours; Biisi alkaa nätillä kasarisynällä, kasaripuhelimen soinnilla ja vihellyksellä. Hitto että kasaripuhelin kuulostaa hyvältä. Itse säkeistö on kehnonlaisesti laulettua melkein rap musaa. Kertsi on taas sitä korvasiirappia, joka ei lähde poies edes ravistelemalla. Säkeistöissä parasta taustalla olevat synat ja lyömäsoittimet. Toisaalta säkeistöjen kestotkin ovat niin lyhkäisiä, ettei niissä paljon mitään ennättäisi sanomaan.

Hauskaa biisin pituus on 3.08 ja intro vie 20 sek. ja biisissä on 5-6 kertosäettä. Ei siinä kyllä laulaja Ressu Redfordilla jää paljon aikaan mitään sanoa...

2. Young Girls; Niinhän ne tytöt silloin olivat ja niin myös itsekkin. Perjantai-ilta ja tytöt... Mitähän se Ressu(kka) nyt höpöttää. Toisaalta kertsi on taas sitä sitä hunajaa, kuinka nuoret tytöt menee ulos tänä iltana. Mutta kun biisissä lauletaan Ooo oo, niin minä menen tuorastaan villiksi ja kyllähän kasaribiisissä täytyy mainita tonight sana. Miltähän tämä kuulostaisi Ville Valon laulamana, vieläköhän tytöt lähtisi ulos.. Kertsi tulee taas niin montakertaa, että kuurosokeakin keksii mikä osa on kertosäettä.

3. Princess (suom. versio tästä!); No nyt iskee äkäsuonta. Tässä biisi jonka muistan hyvin kultaiselta 80-luvulta. Tämä oli niitä nuokkari ja koulun dicejen hitaita. Oikeastaan heteroksi suuntautuneena ja tytöistä kiinnostuneena tämä biisi oli tunnettava jos halusi hmmm. tanssia. Edelleenkin täytyy sanoa, että biisi on HYVÄ! Taustojen melodiat ja mukavat kitarat rulaa ja kertsi on kaunis toimii ja sen melodiassa on mukavasti muuttuvuutta. Siis Princess I LuV You... ...kele!

4. Where did your love Go; Biisissä on sellainen be-be--bebe baby alku että jos tämä olisi kauhuleffaa, niin huutaisin missä hitossa on mun popcornit. Itseasiassa biisi on hemmetinpaljon parempi kuin alun jälkeen voisi uskoa. Tämähän suorastaan mukavan kulkeva ja mukaansa tempaava kipale.

5. Rainbow; Kauniilla syna riffillä alkavabiisi, jossa nuori Ressu vuodattaa homoäänellä (siis sellainen laulutyyli tässä biisissä) sitä, että sydämessäsi on sateenkaari. Ja valheeseen saajäädä seisoskelemaan. Biisi on mielestäni kiva ja kuuntelen sitä jopa mielelläni. (Virheitähän tekevät kaikki, jopa minäkin) Niin siinä biisissä laulettiin. Ja hieno lopetus!

6. All The Best Girls: Niinhän ne tytöt 25v sitten ja siitä kai se Ressukin laulaa, (ei sillä silloin ollut vaimoa)!! Mutta hitto biisi on tiukka ja kertsi itse kultaa... Ja katsokaan nyt perkules tuo linkin Video!!!

7. Bug-da-dum-dum da = Teenage Love; Tässä taas sellaista korvakarkkia, että hammaslääkärikin on huolissaan siirapin valumisesta nenänieluun ja takahampaiden reikiintymisestä. Mitä tästä nyt sanoisi, aurinko ei tänään paista.

8. Jungle City; Nyt muistan minähän olen ollut kerran Bogart Co keikalla, koska tämä oli ainut biisi, jota hevarijätkä saattoi pienessä keskaripöhnässä mennä heilumaan. Hyvä Biisi!

9. Dry Your Ters Away; Taas kyseessä on kyyneeleet ja yms. Biisi on on ihan mukava ja rauhallinen täytyy suositella omille murkkuikäisille tyttärille. Ja soittaa sitä heille aina kun isi on antanut uloslähtö kiellon!! Please, dry your tears away!! Tässä sentään yritetään laulaa välillä korkealta ja kovaa..

10. After all; Tässä on sellainen suomalaisrankutus kun Jos et muuta keksi, kelpaisiko seksi synäriffi kuunnelkaa!!. Hmmm. tuntuu että bändin biisit vain paranee loppua kohden, tässäkin hyvät kitarat ja harmi että ne miksattu niin alas. Ja kertsi on kiva.

Kokonaisuutena levy oli aika yllätys,, Vuonna 1985 olisin antanut levystä 4 ja nyt nostalgian pauloissa 7,5/10. Kokonaisuus oli yllättävän hyvä ja kokonaisuus kantoi itsensä todella hyvin. Lopuksi pieni kevennys ko. Bändistä. Heh HEh!
Mr. Taca Tucaon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti