Hae tästä blogista

torstai 12. marraskuuta 2009

Manowar - Kings of Metal (1988)


Bändi, jonka nimi tulee sanoa seisten ja käsi nyrkkiin puristettuna. Kokeillaan MANOWAR. Ja aaah kyllä tuntui hyvälle. Kokeilkaapa. Mitä voi odottaa bändiltä joka on kirjoittanut levytyssopimuksensa verellä!! ?

Illan albumina, minulla on orkesterin Kings of Metal, josta wikipedia seuraavaa " 1988 uusi albumi nimettiin Kings of Metalliksi, joka kriitikoiden vielä mielestä tänäkin päivänä on yksi heavy metallin kulmakivistä ja vaikuttajista . Perkele!!

Mietin tässä, että mihinköhän metalliin olen jälleen käteni jälleen iskenyt??
Mutta asiaan.

1. Wheels of fire; Tykitystä, joka herättää unisimmankin kuulijan jo ensitahdeilla. Biisin alussa polkastaan harrikka käyntiin... Biisin erikoisuutena on panoroidut säkeistöjen laulut.. toimii ja kertsi suorastaan hyökkää melodiallaan..

2. Kings of metal; Junamainen rumpukomppi yhdistettynä jykeväilmeiseen kitarakomppiin saa perskarvatkin palamaan!! Sieluni huutaa! Metal, Metal, Metal!

3. Heart of steel; Biisin sähköinen pianoalku, jopa hiukan alkukantaisen laulun kanssa saa suorastaan jäätävän kelttiläisen fiiliksen heräämään mielessäni. Biisi soi ylevästi ja raaaskaastiii, mutta tyylikkäästi.

4. Sting of the bumblebee; Cover ja instrumanttaali, jossa basso soi kivasti ja hiukan koomisesti.

5. The Crown and the ring (Lament of the kings) versio 2008; Jos jossain biisissä on jylhä alku niin tässä.. Sanoisin, että näin 21 vuoden jälkeenkin tämä biisi pysäyttää 100 henkisellä kuorollaan. Selässä vierivät hikikarpalot suorastaan jäätyvät!! Huomaan hyräileväni biisin melodiaa.. Tämä tuo elävästi mieleeni Kolin jylhät maisemat.

6. Kingdom come; Sähköiset kitarat kivat molodiat ja taas mukavasti käytetty panorointia lauluissa. Jylhää, mutta perus kauraa.

7. Pleasure slave; No tässä himot pääsevät valloilleen jo alussa. Tämä on heavya, siis tosi heavya. (Tämä on bonus raita cd:llä)

8. Hail and Kill; Suuri sointi ja väkevä rytmiikka. Tiukkoja riffejä ja sellaista saksalais- metal laulukuoroa.

9. The Warrior parayer; Biisin kuulostaa kornilta, jos ei ymmärrä bändin ajatuksia taiteen suhteen = Kuunelma.

10. Blood of the kings; Iskee korvaani heti raivokkaana ja hyökkäävänä! Kuunnelkaa nyt hemmetti tää itse!

Levy hämmensi minua suuresti, koska olin onnistunut kulkemaan sen ohitse ja toisaalta koko bändin tuotannon ohitse 80-luvulla. Siis henkisesti ruoskin nyt itseäni. Tämä levy on parhaimmilta osiltaan loistava, mutta mukaan mahtuu todella keskinkertaisuuksia. Kokonaisuutena levy aiheutti minulle kuitenkin positiivista ja fiilistä nostattavaa tunnetilaa ja tulen todellakin tutustumaan paremmin bändin tuotantoon. Live bändi on ollut aina loistava. Katsokaa nyt itse tästä! Kokonaisuus kuitenkin 8/10 mr. taca tucaon

1 kommentti:

  1. Huikea tuo live veto! Vaatii tietynlaisen mielentilan kun manowaria kuuntelee.Parhaiten bändistä saa irti kun vaan antaa fiiliksen viedä,eikä yritäkkään analysoida sitä vakavasti.HAIL!

    VastaaPoista