Hae tästä blogista

lauantai 14. marraskuuta 2009

Lita Ford - Lita (1988)

Tässä albumi, jonka arvostelusta voisin jopa tapella. Mielestäni tämä kuuluu ehdottomasti 80-luvun klassikoihin, niin tekijöiden kuin myös biisien johdosta: Anteeksi tiedän, että kumarran tälle levylle jo etukäteen.

1. Back to the cave. Biisi on lähes salonkikelpoinen. Tasaisen tarkaa ja tyylikästä työskentelyä. Tykkään erityisesti kitara soolosta, joka on luontevan kuuloinen ja kivoilla bluestyylisillä melodioilla täytetty.

2. Can´t catch me: No nyt karkasivat jo naapurin tammatkin laitumelta. Selkeästi suuren kaupungin meininki (L.A) on houkuttavaa.... kiinni. Biisin koskettimet ovat kuin Pate Nykäsen tuotoksilta.. Ja on muuten Lemmy ollut tekemässä tätä biisiä mukana siitäkös se vauhti johtuu..

3. Blueberry; Tässä biisissä riittää se, että Lita näyttää magialta!! biisihän on selkeästi levyn täytebiisejä.

4. Kiss me deadly; Hyssst nyt hiljaa tämän biisin päälle ei sitten puhuta!! Biisi on ollut jenkkien singlelistalla #12 ja ei turhaan, vaikka sieltä kaikenlaista kakkaa löytyykin. Kuunnelkaa nyt hemmetti..

5. Falling in and out of love; Jos olisin mooses, niin kirjoittaisin ilmestykseni tästä.. Jos biisin säveltäjien nimilistassa komeilee sen kaltainen kultasormi, kuin SIXX (ihan vain yksi ei siis kuusi). Oopps ja tässä biisissä on KITARASOOLO!! kaunista ja rokkaavaa!!

Ja minä valun jälleen kerran rakkauteen tätä biisiä kohtaan...

6. Fatal Passion; livenä video versio. Minusta tämä on mitään sanomaton biisi. Katson mieluummin videon kuvaa kuin kuuntelen tätä..

7. Under the gun; Nyt Lita karkaa keikan jälkeen nightclubiin ja on vain kivasti.. Ei paha, mutta oisivat nyt saakeli antaneet Nikkin tehdä parempia biisejä tälle levylle. 2. Säkeistön kitarat on ihan kivat,, Sooloa edeltävä kohta ja soolo avat selkeästi biisin parhaimmistoa. Tässä on myös soolo joka lämmittää tämän sedän vinkuvia korvia,,, Hmmmm

8. Broken dreams; Tämähän biisi voisi sopia vaikka bonnie tylerille.. Täti rokkia.. Joten seuraavaan...

9. Close my eyes forever; Setä Ozzy ja Lita ovat tehneet jotain niiiiin kaunista, että tälle biisille auringonnousu ja -laskukin kalpenee. Jos joku biisi saa minut itkemään, niin se on tämä. Tiedän yhden hiennommankin balladin, mutta sitä ei uskalla lausua kuin juhlapäivisin ja tämä ei nyt ole sellainen.

Nyt olen vaikean tehtävän edessä. Mitä antaa levylle pisteinä, kun siinä on 1/3 kappaleista klassikkoja + pari hyvää ja loput täyttä paskaa. Anteeksi lapset... kiroilu. Voi Lita olisitpa tehnyt näistä biiseistä EP- levyn, niin olisin kiitellyt sinut maasta taivaaseen. Nyt saan tippalinssissä kuunnella biisejä 4,5 ja 9 (hassu juttu, mutta 4+5=9) ja muutoin loikkia biisistä toiseen.. Ok, olen rohkea kokonaisuus 8,5/10 ja siinä on aavistus liikaa, mutta nuo kolme biisä on vain niin tajuttoman hyviä. mr. taca tucaon

3 kommenttia:

  1. "blueberry" täytebiisi!? loistava biisi se on! Muuten samoilla linjoilla arvostelijan kanssa."Fatal passion" on oikeastaa ainoa heikoksi lenkiksi tuomittava kappale.1,3,4,5 ja 9 aivan klassikkoluokkaa,7 ja 8 täytteinä mutta ei huonoja vetoja kuitenkaan.
    L.A ..."ON HOUKUTTAVAA ...KIINNI" vitsiä en ymmärtänyt!?

    VastaaPoista
  2. Arvostelussa on ainakin mielenkiintoinen draaman kaari!
    Alussa ollaan valmiita tappelemaan klassikon puolesta,lopussa ihmetellään miten paskoja biisejä joukossa oli!? t.L.F ;)

    VastaaPoista
  3. Blueperry on paras biisi levyltä ja kaukana täytebiisistä.

    VastaaPoista