Hae tästä blogista

lauantai 8. joulukuuta 2012

Agent Steel - Skeptics apocalypse (1985)

Soitin turpaani joku aika sitten kaiken maailman maailmanlopun ennustajille, varsinkin heille jotka ennustivat ja ennustavat että meikäläisenkin perse alkaa kasvamaan horsmaa 21.12.2012.
 Nostradamus, Shilttonin(tai joku) luola mummo, Mayat, maailman suurin tietsikka ym. jotka kyseisen päivän tuhovoimaan uskoivat, alkavat olla päivämäärässä jolloin katsotaan miten lottous maailmanlopusta sattui kohdalleen.
Maapallo on Nasan mukaan silloin linjassa joidenkin taivaankappalaiden kanssa jolloin maapallon akseli muljahtaa vitulleen, joten sekin antaa vauhtia hihhuleille. Musta-aukkokin väijjyy kuulemma nurkilla vastenmielisenä kuin pukamien maisemoima rektumi. Huomio on kiinnitettävä myös nitribu(tai joku sellainen) -murikkaan joka meinaa liiskata maapallon ihan näinä päivinä. Eiköhän sekin möllykkä ole ajoittanut pölläytyksensä juuri tuohon 21.12.2012 päivämäärään.

Myönnän. Olen nyt lusikallisen verran purskauttanut hätäkakkaa pöksyyn katumumuksen kiirastulessa möyriessäni ja em. tietäjien ennustuksia lukiessani. Että tulikin illisteltyä tuolla tavalla em. "tietäjille". Kaduttaa moinen korskea käytös! Etsin rohkeutta kohdata apokalypsit hyppyyttämällä tyhjyyteen bisseä, valkkaria ja pälyilemällä fyysisesti isoa kirjaa, Rockstaramuksen ennustuksia, joiden perusteella on ennenkin menty syteen ja saveen. Jotain viittauksia on sivuilla 2338-2339:

"Kertovat nuo karaistut toimijat
epäilijöille ilmestyksestä, maailmanlopun ilmestyksestä.
He, joiden kutsumus on toimia karastuneina
on otettu väkivalloin pahan silmän alle,
pahoin ajatuksin.
Vuotavat he verensä epäjumalille
jotta auringonlapset
kaikki 144000 kuolemalle katoaisivat.
Kiristelevät he syyllisyyttään
koska nyt valta on palannut.

Kutsumuksen saaneista 98 epäilee
odottamatonta

Nähdään mieletön kulkusirkkojen nousu 
jotka 
pysäyttämättömällä voimalla
tuovat nähtäväksi
oomegan juonen
valaistuneiden maailman järjestyksen
jolloin
muukalaisarvoitus ratkeaa."

Kävi miten kävi mutta musiikissa ei kannata säästellä silloin kun taivas on  täynnä tulikiveä ja jatsareiden alla maa alkaa muljahdella. Yksi hyvä vaihtoehto on tämä Agent Steelin Skeptics apocalypse. (8/10) Ei jonninjoutavaa lässyilyä eikä mitään suurella joukolla käsikädessä jollotettavia maailmanpelastus lauluja vaan tormakkaa speed/trash- metallia alusta loppuun.
Tämä Los Angelesilainen bändi teki verevimmät albuminsa 80- luvulla laulaja John Cyriisin kanssa. Ei Cyriisin lähdön jälkeen mikkiin sylkemään tullut Bruce Hallkaan pöllömpi ole, hakaten monet kilpailijansa rouhealla otteellaan, mutta joku identiteettia tuova elementti katosi Cyriisin lähdön jälkeen Agent Steelin tekemisestä. Cyriisin ilmaisussa on mukava sekoitus King Diamondia, Bruce Dickinsonia ja Geoff Tatea.
 Bändin ongelmana on selkeän johtotähden (hittibiisin) puuttuminen esim. tältäkin levyltä. Taso säilyy nussakkana mutta aivan hurmokseen ei päästä. Joissakin biiseissä olisin jättänyt kiirettä vähemmälle jotta hienot melodiat olisivat päässeet paremmin oikeuksiinsa. Myös youtuben live- pätkien perusteella lavalla ei showta tahdo syntyä. Kunnon habitusta ja veret seisauttavaa karismaa ei vain ole.
Ei niin. Ei sitä ole minullakaan.
Agent steelin meno miehistönvaihdosten osalta on ollut näihin päiviin saakka sekavaa kuin lopunajan aikoina pommisuojien porteilla kuunaan. Ukot ovat matkalla vaihtuneet ja vuodet 1988-1998 huilittiin vaikka silloin olisi pitänyt olla taistelemassa grungea vastaan. Rintamakarkurit!

Agent steelin studio tuotantoon "metallikylvyn" ottaneena bändi ansaitsisi kaikesta huolimatta suuremman statuksen. Tyylitajua ja ymmärrystä tekemisestä löytyy. Hieno bändi. Hyviä biisejä, terhakkaa tekemistä mutta jos oikein syvällisesti sivalletaan niin:

Agent Steelin biisi on kuin itse elämä, elää kestonsa ajan.


Karl S. Puukoski

2 kommenttia:

  1. Kieltämättä arvioitu artisti on ollut minulle täydellinen musta-aukko. Näyte ei hirveästi vakuuttanut ja herkkähipiäisesti väistän sen ovelalla vartaloharhautuksella. Muutoin taas hieno arvostelu.

    VastaaPoista
  2. Kakkapuhetta.Agent Steelin ongelma ei ollut hittibiisien tai lavakarisman puuttuminen. Yleisö ei vain ymmärtänyt bändin neroutta. Siinä mielessä yhtye oli väliinputoaja, että se oli vähän liian crossoveria Speed/Heavy Metallinsa kansa. Hevareille liian rajua ja Speed/Thrash porukalle taas liian löysää.

    VastaaPoista